Продукти:
• 500 г свинско месо
• 300 г гъби
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в олиото. Щом побелее, добавяме ситно нарязаните лук и гъби и задушаваме, докато зарзаватът омекне.
После наливаме малко гореща вода, посоляваме и варим на тих огън до готовност. Накрая подправяме с черен пипер и лимонов сок и поднасяме.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...