Кулинарни рецепти » Тиквички, пълнени с кайма

 Тиквички, пълнени с кайма

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 кг тиквички
• 1/2 ч.ч. ориз
• 100 мл олио
• 200 г лук
• 3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• червен пипер
• сол, копър

Начин на приготвяне:

Остъргваме тиквичките и ги разрязваме напречно на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги посоляваме отвън и отвътре.

Запържваме наситнения лук, прибавяме ориза и продължаваме да пържим, като прибавяме каймата, посоляваме и поръсваме с червения пипер. Слагаме настърганите домати и наситнения копър, бъркаме и пържим, докато се изпари водата.

С тази смес пълним тиквичките. Затваряме ги с кръгчета от домати и ги подреждаме в един ред в разлята тенджера. Заливаме с 1,5 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън 1 час.

Малко преди да ги свалим от огъня, заливаме ястието със смес от 1 яйце, киселото мляко, брашното и наситнен копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало