Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешка флейка
• 1 голяма глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом станат златисти, прибавяме нарязаното на хапки месо и пържим, докато покафенее от всички страни. Поръсваме с червен пипер и сол, наливаме съвсем малко вода, захлупваме и задушаваме на слаб огън.
Когато месото е полусварено, сипваме виното и доматеното пюре, размито в малко вода. Готвим на умерен огън, докато месото се свари напълно и ястието остане на мазнина.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...