Кулинарни рецепти » Токан

 Токан
/Унгария/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешка флейка
• 1 голяма глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом станат златисти, прибавяме нарязаното на хапки месо и пържим, докато покафенее от всички страни. Поръсваме с червен пипер и сол, наливаме съвсем малко вода, захлупваме и задушаваме на слаб огън.

Когато месото е полусварено, сипваме виното и доматеното пюре, размито в малко вода. Готвим на умерен огън, докато месото се свари напълно и ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало