Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 6 домата
• 1 глава лук
• 1/2 ч.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на парчета и го заливаме с вода, така че да се покрие. Варим на умерен огън, като преди да заври обираме пяната. След 20 мин прибавяме ситно нарязания лук, олиото и солта.
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на едро и ги слагаме в тенджерата, когато месото омекне. Разбъркваме и варим десетина минути. Сипваме размитото с малко вода брашно, отново разбъркваме, варим още 2-3 мин, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...