Кулинарни рецепти » Куш-кебап

 Куш-кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г обезкостено овнешко месо
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета.

Нарязваме лука на едро, заливаме го с 1 л студена вода и го варим 30 мин на умерен огън. След това прецеждаме водата и слагаме в нея нарязаното месо, солта и черния пипер. Оставяме месото да престои 2 часа, след което го отцеждаме и го нанизваме на шишове.

Печем го на жарава. След 5-6 мин го посипваме с брашно и продължаваме да печем. Готовия кебап поръсваме с канела и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало