Кулинарни рецепти » Шашлик по карски

 Шашлик по карски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г овнешко месо от плешката
• 2 овнешки бъбрека
• 1 глава лук
• 1 връзка пера от пресен лук
• 1 с.л. оцет
• половин лимон
• сол, черен пипер, магданоз

За соса:

• 1 връзка корени за супа
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 равна с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• лют кетчуп
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и ги накисваме в марината от оцет и вода. Нарязваме месото на порции, посоляваме, подправяме с черен пипер и ситно нарязания пресен лук, поръсваме с оцета, лимоновия сок и магданоза и оставяме да престои в хладилника 3-4 часа.

Нанизваме всяко парче месо на метално шишче, като от двете му страни слагаме парчета бъбрек и печем на скарата, като периодично обръщаме шишовете.

За соса сгорещяваме мазнината и пържим нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно корени за супа. Поръсваме с брашно, разбъркваме и наливаме доматеното пюре, разредено с малко топла вода, а след него и месния бульон. Бъркаме енергично, за да получим гладка каша. Подправяме със сол, 1 щипка захар, черен пипер и лют кетчуп. Сваляме от котлона и стопяваме в топлия сос бучка масло.

Сервираме готовите шишчета цели заедно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало