Кулинарни рецепти » Риба по генуезки

 Риба по генуезки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба
• 60 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 15 г сушени гъби
• 1 с.л. брашно
• 300 мл вода или рибен бульон
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 сардинки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в олиото ситно нарязания лук до златисто оцветяване, добавяме маслото, сипваме брашното и също го позапържваме. Наливаме виното и водата, прибавяме доматеното пюре, разбъркваме добре и варим 5-6 мин на умерен огън.

Прибавяме гъбите, които предварително сме накиснали в студена вода и сме нарязали на ситно, сардинките, смлян черен пипер и сол на вкус. Варим още 10 мин, след което пресоваме сместа.

Нареждаме нарязаната на порции риба в тавичка и я заливаме с приготвената смес. Печем до омекване в умерена фурна. След това изваждаме рибата и я слагаме в затоплени чинии, а към соса прибавяме лимонов сок, варим го още 2-3 мин и заливаме рибата в чиниите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало