Кулинарни рецепти » Риба по генуезки

 Риба по генуезки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба
• 60 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 15 г сушени гъби
• 1 с.л. брашно
• 300 мл вода или рибен бульон
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 сардинки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в олиото ситно нарязания лук до златисто оцветяване, добавяме маслото, сипваме брашното и също го позапържваме. Наливаме виното и водата, прибавяме доматеното пюре, разбъркваме добре и варим 5-6 мин на умерен огън.

Прибавяме гъбите, които предварително сме накиснали в студена вода и сме нарязали на ситно, сардинките, смлян черен пипер и сол на вкус. Варим още 10 мин, след което пресоваме сместа.

Нареждаме нарязаната на порции риба в тавичка и я заливаме с приготвената смес. Печем до омекване в умерена фурна. След това изваждаме рибата и я слагаме в затоплени чинии, а към соса прибавяме лимонов сок, варим го още 2-3 мин и заливаме рибата в чиниите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало