09.05.2021 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  1876  |   0  
Риба по генуезки
Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба
• 60 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 15 г сушени гъби
• 1 с.л. брашно
• 300 мл вода или рибен бульон
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 сардинки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в олиото ситно нарязания лук до златисто оцветяване, добавяме маслото, сипваме брашното и също го позапържваме. Наливаме виното и водата, прибавяме доматеното пюре, разбъркваме добре и варим 5-6 мин на умерен огън.

Прибавяме гъбите, които предварително сме накиснали в студена вода и сме нарязали на ситно, сардинките, смлян черен пипер и сол на вкус. Варим още 10 мин, след което пресоваме сместа.

Нареждаме нарязаната на порции риба в тавичка и я заливаме с приготвената смес. Печем до омекване в умерена фурна. След това изваждаме рибата и я слагаме в затоплени чинии, а към соса прибавяме лимонов сок, варим го още 2-3 мин и заливаме рибата в чиниите.
09.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021