Кулинарни рецепти » Шаран с кафяв сос

 Шаран с кафяв сос
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голям шаран
• 1 дафинов лист
• 2 тънки колелца лимон
• 150 мл червено вино
• 1 малка глава лук
• половин пакетче краве масло
• 60 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол, оцет

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на малки парченца. Прибавяме лимоновите колелца и дафиновия лист. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и оцет и оставяме рибата да престои така 4 часа.

Правим червена запръжка от маслото и 3 с.л. брашно, прибавяме ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета сланина, изпържваме, заливаме със соса от шарана и с вода и възваряваме. Варим до получаването на гъст сос.

Прибавяме шарана и задушаваме във фурна, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало