Продукти:
• 500 г филе от сьомга
• 350 г картофи
• 400 г домати
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 50 г кашкавал
• половин лимон
• 1-2 стръка зелен лук
• 1 малка тиквичка
• 1 щипка розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме парче лимон и го нарязваме на кубчета. Прибавяме сьомгата, нарязана на кубчета, поръсваме със сока от останалия лимон и подправяме с черен пипер и сол.
Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно, а тиквичката на колелца. Прибавяме зеленчуците към рибата и поръсваме с розмарина.
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Нареждаме ги в намаслена тавичка и разстиламе отгоре сместа от рибата и зеленчуците.
Заливаме с яйцето, което сме разбили с млякото и сметаната. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем във фурна, загрята до 200°С.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...