Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг речна риба
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1-2 чушки
• 1-2 моркова
• 1,5 к.ч. вино
• 4-5 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. лимонов сок
• стрита чубрица
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме рибата в намаслена тавичка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, стрита чубрица, ситно нарязан магданоз и с част от лимоновия сок.
В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, нарязаните на малки кубчета моркови, нарязаните на тънки ивички чушки и ситно нарязаните чесън и люта чушка.
След 10 мин отстраняваме от огъня и заливаме наредената в тавичката риба. Наливаме виното и печем в умерена фурна. Сервираме рибата леко охладена, поръсена с останалия лимонов сок и магданоз и гарнирана с почистените от костилките маслини.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...