Продукти: (за 4 порции)
• 4 тиквички
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. краве масло
• 200 г рибно филе
• 30 г грис
• 2 яйца
• 2 домата
• 4-5 с.л. зеленчуков бульон
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки парченца отрязаните капачета на тиквичките. Издълбаваме тиквичките и ги бланшираме 4-5 минути в подсолена вода. Оставяме да се отцедят и после поръсваме отвътре със сол и черен пипер.
Нарязваме лука на пръстенчета и го задушаваме в маслото. След като изстине, го разбъркваме с накъсаната риба, гриса, яйцата, черния пипер, копъра и нарязаните на ситно домати.
Пълним тиквичките със сместа и ги нареждаме в тавичка. Сипваме в тавичката капачетата, останалите нарязани домати и зеленчуковия бульон. Захлупваме и печем 30 мин при 200°С.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...