Кулинарни рецепти » Птичи гнезда от херинга

 Птичи гнезда от херинга
/Финландия/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г херинга
• 100 г кисели краставички
• 4 жълтъка
• 150 г хамсия
• 120 г лук
• 1 маруля
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата от вътрешностите, опашките и главите, остьргваме и я измиваме. Вадим централната й кост, а филето нарязваме на дребно. Накълцваме и хамсията. Краставичките режем на малки кубчета, а лука - на дребно.

Всичко объркваме добре, подправяме със сол, ако хамсията не е солена, оставяме за 1-2 часа на студено.

От сместа правим 4 топки и в средата им издълбаваме дупки с големината на сварените жълтъци. Изпичаме гнездата в умерена фурна и разпределяме в тях жълтъците. Подреждаме в широка чиния върху листа от марулята.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало