Кулинарни рецепти » Птичи гнезда от херинга

 Птичи гнезда от херинга
/Финландия/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г херинга
• 100 г кисели краставички
• 4 жълтъка
• 150 г хамсия
• 120 г лук
• 1 маруля
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата от вътрешностите, опашките и главите, остьргваме и я измиваме. Вадим централната й кост, а филето нарязваме на дребно. Накълцваме и хамсията. Краставичките режем на малки кубчета, а лука - на дребно.

Всичко объркваме добре, подправяме със сол, ако хамсията не е солена, оставяме за 1-2 часа на студено.

От сместа правим 4 топки и в средата им издълбаваме дупки с големината на сварените жълтъци. Изпичаме гнездата в умерена фурна и разпределяме в тях жълтъците. Подреждаме в широка чиния върху листа от марулята.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало