Кулинарни рецепти » Риба с кашкавал

 Риба с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг хек
• 1 к.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• 120 г кашкавал
• 1 к.ч. галета
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

В сгорещеното масло запържваме брашното до златисто и разреждаме с виното и малко вода. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и варим, докато сосът се сгъсти.

Сваряваме рибата в подсолена вода и я нареждаме в тавичка. Заливаме с приготвения сос, поръсваме с галета и настърган кашкавал и печем, докато отгоре се образува червена коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало