Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг сом
• 1 к.ч. олио
• 4-5 червени чушки
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. червено вино
• 100 г сланина
• 9-10 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата, оставяме я да престои 1 час и я изпичаме от двете страни в ламаринена тава.
Нарязваме лука и чесъна на филийки и ги слагаме да се задушават в мазнината и малко вода. Прибавяме и нарязаните на ивички чушки, ситно нарязания магданоз, червения и черния пипер.
Когато зеленчуците се задушат, наливаме виното, посоляваме и варим още 10-15 мин. Изсипваме соса върху опечената риба, а отгоре поръсваме парченца изпържена сланина.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...