Кулинарни рецепти » Риба с царевично брашно по воденичарски

 Риба с царевично брашно по воденичарски

Продукти:

• 1 кг филе от мерлуза, хек или скумрия
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 2 домата
• 2 чушки сиврия
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. бяло вино
• 30 г царевично брашно
• 1 връзка магданоз
• 5-6 картофа
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Рибата овалваме в царевично брашно и запържваме в гореща мазнина.

Изваждаме я и в същата мазнина пържим лука, нарязан на филийки, чушките, нарязани на ивички, скълцания чесън, обелените и настъргани домати.

Сипваме виното и черния пипер, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, наливаме малко вода и задушаваме.

Изсипваме сместа в тава, отгоре редим запържените рибни филета, поръсваме магданоз и настърган кашкавал и запичаме около 15 минути. Поднасяме с качамак и парченце лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало