Кулинарни рецепти » Риба с царевично брашно по воденичарски

 Риба с царевично брашно по воденичарски

Продукти:

• 1 кг филе от мерлуза, хек или скумрия
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 2 домата
• 2 чушки сиврия
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. бяло вино
• 30 г царевично брашно
• 1 връзка магданоз
• 5-6 картофа
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Рибата овалваме в царевично брашно и запържваме в гореща мазнина.

Изваждаме я и в същата мазнина пържим лука, нарязан на филийки, чушките, нарязани на ивички, скълцания чесън, обелените и настъргани домати.

Сипваме виното и черния пипер, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, наливаме малко вода и задушаваме.

Изсипваме сместа в тава, отгоре редим запържените рибни филета, поръсваме магданоз и настърган кашкавал и запичаме около 15 минути. Поднасяме с качамак и парченце лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало