Кулинарни рецепти » Риба по генуезки

 Риба по генуезки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба
• 60 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 15 г сушени гъби
• 1 с.л. брашно
• 300 мл вода или рибен бульон
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 сардинки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в олиото ситно нарязания лук до златисто оцветяване, добавяме маслото, сипваме брашното и също го позапържваме. Наливаме виното и водата, прибавяме доматеното пюре, разбъркваме добре и варим 5-6 мин на умерен огън.

Прибавяме гъбите, които предварително сме накиснали в студена вода и сме нарязали на ситно, сардинките, смлян черен пипер и сол на вкус. Варим още 10 мин, след което пресоваме сместа.

Нареждаме нарязаната на порции риба в тавичка и я заливаме с приготвената смес. Печем до омекване в умерена фурна. След това изваждаме рибата и я слагаме в затоплени чинии, а към соса прибавяме лимонов сок, варим го още 2-3 мин и заливаме рибата в чиниите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало