Кулинарни рецепти » Моруна с кашкавал

 Моруна с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от моруна
• 150 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• 2-3 равни с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим 10 мин.

Запържваме брашното в сгорещеното олио, докато стане златисто. Прибавяме ситно нарязания магданоз, разреждаме с 1 к.ч. топла вода и варим 10 мин.

Нареждаме рибата в намаслена тавичка, заливаме със соса, поръсваме с галетата и настъргания кашкавал и запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало