Кулинарни рецепти » Риба по нормандски

 Риба по нормандски

Продукти:

• 800 г филе от мерлуза (шаран, скумрия или друг вид риба)
• 700 г картофи
• 100 мл олио
• 100 мл сметана
• 40 г брашно
• 50 мл бяло вино
• сока от 1 лимон
• половин връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистеното от костите рибно филе посоляваме и поръсваме с черен пипер. Овалваме го в брашно и полуизпържваме в сгорещеното олио.

Слагаме рибата в тавичка, като отстрани подреждаме задушените в мазнина картофи, поръсени със ситно нарязан магданоз и залети със сметана.
Заливаме филето с бялото вино, смесено с лимоновия сок, и изпичаме така оформеното плато в умерена фурна. Сервираме ястието топло.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало