Кулинарни рецепти » Риба с доматен сос

 Риба с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1,2 кг риба /шаран, мерлуза или сафрид/
• 1 к.ч. олио
• 350 г домати
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 3 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме морковите и целината на едро ренде и задушаваме в мазнината, докато омекнат. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Прибавяме обелените и настъргани домати и посоляваме. Варим на тих огън около 15-20 мин, след което изсипваме в тавичка.

Сваряваме в подсолена вода нарязаната на порции риба. Нареждаме порциите в тавичката върху зеленчуковата смес и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало