Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от скумрия
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 домата
• 3 чушки
• 1 к.ч. ориз
• 1-2 връзки магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме.
Сгорещяваме олиото и последователно задушаваме нарязания на филийки лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, 2 обелени и настъргани домата, нарязаните на ивички чушки, ориза и половината магданоз. Посоляваме и държим на умерен огън, докато оризът набъбне.
Изсипваме сместа в тавичка, нареждаме отгоре рибата, а върху рибата слагаме кръгчета от домата. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Готовото ястие поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...