Кулинарни рецепти » Гювечета със сирене и колбас

 Гювечета със сирене и колбас

Продукти: (за 1 гювече)

• 50 г сирене
• 100 г колбас (шунка, кренвирш)
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1-2 яйца
• 1 скилидка счукан чесън
• 1 с.л. масло (олио)
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дъното на гювечето поставяме печената и обелена червена чушка, поръсваме чесъна, а отгоре натрошваме сиренето и разхвърляме нарязания колбас. Покриваме с филийки домат.

Поливаме с половината от маслото и печем в силна фурна 15-20 минути. Чукваме яйцето, посоляваме, поръсваме с останалото масло и червения пипер и връщаме във фурната за 2-3 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало