Продукти: (за 1 гювече)
• 50 г сирене
• 100 г колбас (шунка, кренвирш)
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1-2 яйца
• 1 скилидка счукан чесън
• 1 с.л. масло (олио)
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечето поставяме печената и обелена червена чушка, поръсваме чесъна, а отгоре натрошваме сиренето и разхвърляме нарязания колбас. Покриваме с филийки домат.
Поливаме с половината от маслото и печем в силна фурна 15-20 минути. Чукваме яйцето, посоляваме, поръсваме с останалото масло и червения пипер и връщаме във фурната за 2-3 минути.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...