Кулинарни рецепти » Макарони с млечен сос

 Макарони с млечен сос

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г макарони
· 2 глави лук
· 30 г краве масло
· 250 г настърган кашкавал
· 150 мл сметана
· 300 мл прясно мляко
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука на колелца и го пържим в сгорещеното олио до омекване. Кипваме млякото със сметаната и сипваме в него половината настърган кашкавал. Бъркаме, докато кашкавалът се разтопи.

Сипваме сварените макарони в намаслена тавичка. Прибавяме останалия кашкавал и лука. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Сипваме млечния сос и печем 10 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало