Продукти :
• 1/2 ч.ч. краве масло
• 1/2 ч.ч. захар
• 1 щипка сол
• 4 яйца
• 1/2 ч.ч прясно мляко
• 25 г мая
• 3,5 ч.ч. брашно
• сокът от 1 лимон
• жълтък и мляко за намазване
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маслото със захарта , прибавяме 1 цяло яйце и 3 жълтъка. Разтваряме маята в хладкото мляко. Прибавяме я в маслената смес заедно с 2 ч.ч. брашно и солта. Леко замесваме. Сипваме останалото брашно и лимоновия сок и измесваме тестото. Покриваме го и го оставяме на топло да втасва 2 часа.
Отново премесваме тестото, слагаме го в голяма кръгла тава и го оставяме повторно да втасва, така че да удвои обема си. Намазваме погачата с яйчен жълтък, разбит в малко прясно мляко. Печем в предварително загрята на 1800 фурна около 40 мин.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...