Козметични рецепти » Акупресурата ни ободрява

 Акупресурата ни ободрява

Упражнявайки натиск с пръсти върху определени точки от тялото си, ние ще се събудим приятно и бързо, дори да не сме спали кой знае колко много през нощта.

Трудно „отлепвате" клепачи

Седнете по турски на пода, натиснете пъпа си с пръстите на лявата ръка, а с показалеца и средния пръст на дясната масажирайте кръгово лявата ключица - 1 минута. После направете същото от другата страна.

Не можете да се съсредоточите

Коленичете и натиснете брадичката си с показалеца и средния пръст на едната ръка. Другата поставете върху корема си и го масажирайте кръгово в продължение на 1 минута. Сменете ръцете и повторете.

Събуждате се в лошо настроение

Подръпнете многократно и сравнително силно меката част на ушите си, после намачкайте с показалците и средните си пръсти ръбовете им, ка то се придвижвате в посока отдолу нагоре.

Усещате се нервни и стресирани

Прилепете палците и кутретата си, после поставете останалите пръсти от двете страни на челото. Масажирайте се с тях, описвайки концентрични кръгове - 2 минути.

Кога да правим упражненията?

Най-добре веднага след ставане от леглото, преди да закусим. Помещението трябва да е спокойно, да не е задръстено с мебели и в него да не е по-топло от 23 градуса.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Да раздвижим с коремна преса

Попитайте тенисистите и те ще потвърдят, че без силна коремна преса няма силни подавания на топката. Упражнение 1: Лежейки по гръб, изпънете ръцете и краката перпендикулярно към тялото. Бавн...

Правила за нанасяне на грима

Много от нас не се осмеляват да сложат дори нищожно количество грим върху лицето си, защото не знаят как и се боят, че вместо да се разхубавят, ще постигнат точно обратния ефект. От друга страна...

Релакс с помощта на орто-биономията

Най-после имате малко време за себе си. Децата вече са в леглото, съдовете са измити... Жалко, че не разполагате с персонален масажист, който да прогони напрежението, натрупало се в тялото ви през ден...

Лечебен масаж на стъпалата

Според йогите, краката са разпределително табло. Може да се „включите” във всяка една част на тялото, ако знаете какъв участък от стъпалото трябва да масажирате. В краката има 72 000 нервни окончания....

Начало