Козметични рецепти » Перфектните задни части

 Перфектните задни части

Ако през лятото не сте се чувствали особено добре на плажа и сте правили всичко възможно да скриете задните си части с парео или дълъг тишърт, започнете още отсега да „работите" върху ханша и дупето си.

Доказано ефективни

Правите ли упражненията, разработени от прочутия Раду, личен треньор на Синди Крофорд, Мег Райън и Дженифър Лопес, догодина ще можете да облечете спокойно и най-оскъдния бански костюм, без да се страхувате от погледа на околните. Важното е да проявите постоянство и желание да оформите към по-добро силуета си. „Искате ли да постигнете целта си, трябва да се съсредоточите максимално и да почувствате всяко движение - препоръчва Раду, - иначе просто ще си загубите времето." Холивудският треньор на звездите предлага да започваме с бързо ходене на място пред отворен прозорец. Старайте се да повдигате колкото се може по-високо колене и да стъпвате на пръсти. После потичайте, отново на място, без да забравяте да се удряте по дупето с пети. Следват подскоци със събрани крака. Едва сега се пристъпва към упражненията, изпълнявани в началото по 10 пъти. С течение на времето можете да увеличавате броя им, докато достигнете до 25.

Вълшебните упражнения

* Легнете по гръб с опънати край тялото ръце. Сгънете левия крак, повдигнете десния и го поставете върху коляното на левия. После стегнете мусулите на дупето, повдигнете нагоре таза си, отпуснете го и повторете. Следва смяна на краката и всичко започва отначало. И така минимум 10 пъти.
* Коленичете, изпънете единия си крак колкото се може по-назад (ходилото трябва да е перпендикулярно, а кракът - непременно успореден на пода), после го върнете обратно. Повторете 10 пъти и сменете крака.
* Легнете на пода с лице към него - ръцете подпират брадичката, краката са изпънати и леко раздалечени. Повдигнете десния крак, прехвърлете го над левия, после сменете краката. Тази необичайна „ножица" се изпълнява най-малко по 10 пъти за всеки крак.

Според Раду всички упражнения заедно с ходенето и тичането на място отнемат около 45 минути. За да почувстваме резултат от тях, и то само след месец, трябва да ги правим 4-5 пъти седмично. При това много важно е те да не се изпълняват в един и същ порядък, а произволно, според настроението ни.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Очила точно за вас

Имате някакв проблеми със зрението? Носете очила, но непременно такива, които да ви отиват. Елегантни, строги или ексцентрични, ако рамките са в хармония с лицето ви, те ще се превърнат в още един „пл...

Как да излъжем годините?

И на 25, и на 30, и на 40 на нас ни се иска да изглеждаме значително по-млади отколкото сме. С всяка изминала година това желание се засилва, но, уви, още никой не е открил тайната на вечната младост....

Билки изглаждат бръчките

Кожата е много важна част от тялото. Тя го покрива и защитава от външни увреждания, чрез нея се извършва обмяната на веществата, отчасти дишането, изхвърлят се токсините чрез изпотяването, участва въ...

20 начина да запазим блестящата си форма

Лятното безгрижие, чистият въздух край морето и в планината, умерената доза слънчеви лъчи - всички те са причината да се завърнем към реалностите на всекидневието отпочинали, с по-чиста и гладка кожа,...

Начало