Козметични рецепти » Мезотерапията с биоколаген

 Мезотерапията с биоколаген

За мезотерапията с биоколаген разказва д-р Eлка Коева, специалист-дерматолог. Тя има дълъг професионален стаж у нас и в чужбина. Постоянен член на EADV . От 2008 г.е член на Световната общност на естетичната медицина ( AMWC). През 2004 г. получава диплом за заслуги в естетичната дерматология в Бейрут. Преминала е индивидуално обучение по LAZER терапия във Виена при д-р Баро и специализиран анти-ейдж курс при италианския професор Чиро Акардо.

Стоп на стареенето на кожата

- Д-р Коева, какво представлява мезотерапията с биоколаген?

- Процедурата представлява биолифтинг на лице чрез акупунктура с биоколаген. Въпросната терапия се прилага и на тяло, като в този случай тя има антицелулитен ефект. Мезотерапията с биоколаген е нова стъпка в естетичната дерматология, която отскоро се прилага и у нас.Терапията е хит в Еврпоа, тъй като отговаря на модерното течение за биоревитализация и бионачин на живот. Процедурата подпомага намаляването на видимите признаци на стареене на кожата, бори се срещу появата на бръчки,отлично средство е срещу отпускането на лицевия контур и не на последно място овляжнява кожата. За тялото пък подпомага редукцията на мастните натрупвания и целулита и изглаждането на портокаловата кожа.Затова е подходяща както при млади жени и мъже, така и при по-зрели представители на двата пола като възстановяващо средство. Една от почитателките на терапията е вечно младата Моника Белучи.

- В кои случаи се прилага?

- С напредването на възрастта колагеновите фибри, които поддържат еластичността на кожата се отпускат и това води до появата на бръчки. Идеята на терапията е да възстанови именно нарушената цялост на колагеновата решетка, която прави кожата да изглежда свежа и млада. Колаген мезотерапията действа и като бариера срещу свободните радикали - т. е. забавя стареенето на кожата. Постигнатия ефект е намаляване на бръчките, освежаване, тонизиране, стягане и овлажняване. Когато терапията се прилага на тялото - води до редуциране на мастните натрупвания и целулита.

Стъпка по стъпка

Стъпка 1:

Фиксиране на акупунктурните точки за биолифтинг и биодренаж. Създаване на депо от мезококтейла - т.нар. бяла безкръвна интрадермална папула в точките за стимулация.

Стъпка 2:

Продължава се с техниката на интрадермално инжектиране на дълбочина 1-3 мм в кожата в избраните участъци, като се набляга на проблемните зони.

Стъпка 3:

Техника на тунелно инжектиране само в най-дълбоките бръчки.

Времетраене на терапията

Процедурата трае около 30 минути заедно с нанасянето на локално обезболяващо средство. По време, а и след третирането, няма кървене, зачервяване и оток. Пациентът може да продължи с всекидневните си занимания, като единственото условие е да не се излага известно време на слънце и топлина - сауна, солариум, парна баня, спа процедури.

Брой на процедурите

За да се постигне максимален резултат, е препоръчително да се направят
две процедури през първите две седмици, последвани от едно третиране седмично до постигане на траен резултат. Целият курс е 6 терапии за лице и 8 за тяло.

Предимства на колагеновата мезотерапия

Предимството е липсата на странични реакции на кожата, продуктът се ,,идентифицира’’ като нечужд от човешкото тяло и може лесно да се абсорбира локално - без оток и без зачервяване. Освен това, ако при класическата мезотерапия за лице са нужни около 100 убождания, които не са особено приятни, то при въпросната терапия се правят общо 12 - в точките на акупунктура.

Противопоказания

Няма. Може да се прилага дори при бременни, разбира се индивидуално и само по преценка на специалиста.

Подходяща възраст

От 18 до 80 години.

Съчетание с други козметични интервенции

• Много добра комбинация с тази процедура е прилагането на микродермабразио, млечен пилинг, радиочестотен лифтинг и хидратации.
• Като средство, поддържащо действието на други противосъстаряващи продукти, като хиалуронова киселина или ботокс.
• За тяло се комбинира с антицелулулитен ръчен масаж .
• Не е подходящо съчетаването с топлинни процедури като лазери, IPL и други.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Косата и слънцето

Допреди десетина години нежната половинка на човечеството се радваше на косата си, красиво изсветляла под лъчите на слънцето. Днес обаче всички знаем колко вредно е то за красотата ни, особено в комби...

Какви рокли са модерни през есента?

Необходимо е да подчертаем, че модата радикално се променя през есенния и зимния сезон. Хит са шифоновата рокля, изкустните кройки с нови мотиви и пастелните тонове. Завръща се асиметрията, претрупани...

Опитайте да изгладите бръчките с билки

Целта на билколечението на бръчките е да се активизира кръвообращението, да се подобри еластичността на тъканите, да се нормализира релефът на кожата и да се предотврати появата на нови бръчки. П...

Тайните на перфектните ръце

Доказан факт е, че ръцете остаряват no-бързо през лятото, отколкото през зимата. Затова сега ги пазете особено стриктно от безмилостното слънце, домакинските продукти за почистване и пране, изсушаващи...

Начало