Козметични рецепти » Звуците като лекарство

 Звуците като лекарство

От древни времена е известно, че звуците притежават чудодейна сила. Бойните възгласи, молитвите, тъжните и весели песни – това са преди всичко звуци. Неодавна учените доказаха, че звънът на църковните камбани има честота, която повишава имунитета. Всяко тяло във Вселената излъчва звукови вълни с различна дължина. Човекът не прави изключение. Когато е здрав, дължината и честотата на вълните са постоянни. Появят ли се проблеми, честотните характеристики на вълните се изменят и човек започва да боледува. Всеки може да възстанови естествените вибрации на органите и да оздравее, като произнася правилно определени звуци.

Звуците лекуват

Още древнокитайските лекари са открили, че звуците лекуват. Тяхната система е известна като „Шестте лечебни звука”. Предлагаме ви част от упражненията.

Спазвайте следните правила

Дрехите да не притесняват движенията. Изберете място, където никой няма да ви пречи. Седнете на края на твърд стол. Най-добре е да изпълнявате упражненията вечер преди сън. Не изпълнявайте упражненията, ако сте силно възбудени или разтревожени. Според източните представи безпокойството уврежда далака, силният гняв – черния дроб, огорчението – белите дробове, страхът е заклет враг на бъбреците, а за сърцето са вредни както силната скръб, така и прекалената радост. За профилактика звуците се произнасят по три пъти, като се започва със звука на белите дробове.

Звуци на белите дробове

• Седнете на стола и поставете краката на ширината на раменете.
• Сложете ръцете на коленете с дланите нагоре. Очите са отворене.
• Като броите наум до четири, вдишвайте дълбоко и повдигнете ръцете пред себе си. На нивото на лицето започнете да въртите китките, а след това ги вдигнете над главата, като ги следите с очи (лактите да са полусвити). Издишвайки, произнесете звука „С-с-с-с”. Устата трябва да е почти затворена, зъбите – стиснати, а ъглите на устата да са разтеглени като при усмивка. Отпуснете раменете и поставете ръцете на коленете с дланите нагоре. Представейте си, че при издишването от дробовете излиза отрицателна енергия.
• Специален масаж усилва въздействието на звука. Затоплете дланите си, като силно ги търкате една в друга, а след това леко почукайте с дланта на лявата ръка дясната страна на гърдите, а с дланта на дясната – лявата страна. След това стиснете ръцете си в юмруци и почукайте в областта на белите дробове откъм гърба. Този масаж премахва шлаките в белите дробове.
Внимание! Жените не трябва да засягат областта на млечните жлези.

Звуци на бъбреците

• Седнете на стола и поставете краката си един до друг, като допирате глезените и коленете.
• Наведете се и обхванете с ръце коленете, като ги придърпате към себе си. Изправете гърба, главата назад, погледът е насочен нагоре.
• Закръглете устни и бавно издишвайте въздуха, произнасяйки „Чуе-е-е-е”.
• Стегнете корема и концентрирайте вниманието си в областта на бъбреците. Представете си, че при издишването изхвърляте шлаката и токсините, а при вдишването в бъбреците се влива здравословна енергия.
• Изправете се и върнете ръцете в изходно положение, като ги задържите за 5 секунди на нивото на бъбреците.

Лечебната азбука

А – Премахва болки от различен характер, въздейства мощно на организма, подпомага насищането на тъканите с кислород.
В – Влияе положително върху нервната система, гръбначния и главния мозък.
Е – Помага на организма да се освободи от отрицателната енергия, влияе благотворно на мозъка и ендокринните жлези.
З – Използва се при лечение на щитовидната и паращитовидната жлеза и заболявания на гръкляна.
И – Помага при болести на сърцето, очите и ушите, също така при хрема и бъбречна недостатъчност.
М – Уникален звук, въздейства върху целия организъм, лекува сърдечните заболявания и влияе положително на кръвоносните съдове.
Н – Лекува болести на дясното полукълбо на главния мозък, активизира интуицията и творческите способности.
О – Наричат го „спасител на белите дробове”. Той предизвиква в гърдите вибрация, която лекува кашлица, бронхит, трахеит, възпаление на белите дробове.
С – Полезен е за сърцето, кръвоносните съдове, жлезите с вътрешна секреция.
У – Лекува гърлото и гласните струни, както и органите, разположени в коремната кухина.
Х – Въстановява нервната система, помага при стрес и депресии.
Ч – Лекува безсъние и неврози.
Ю – Полезен е при заболявания на костите, бъбреците и пикочния мехур.
Я – Хармонизира работата на целия организъм, избавя ни от болките, лекува нервната система.

Автор: Генчо Генев

Представяме Ви:

Необичайни трикове за разкрасяване

Има безброй начини да извлечем още по-голяма полза за красотата си от познатите ни козметични продукти, стига да ги приложим не точно по начина, по който сме свикнали. Руж върху клепачите Ак...

Билки изглаждат бръчките

Кожата е много важна част от тялото. Тя го покрива и защитава от външни увреждания, чрез нея се извършва обмяната на веществата, отчасти дишането, изхвърлят се токсините чрез изпотяването, участва въ...

Козметика с минерална вода

Докато поглъщате скъпоценната прозрачна течност на плажа в горещите ленти дни и утолявате жаждата си едва ли ви идва на ум, че освен лечебни свойства минералната вода може да се използва за козметика....

Готови ли сте за брак

Естественият завършек на повечето любовни истории е бракът. В него обаче щастливите моменти се редуват с всекидневни битови проблеми. За да ги решавате успешно, трябва да си изградите сходни ценностни...

Начало