Козметични рецепти » Гимнастика за свръхзаети жени

 Гимнастика за свръхзаети жени

Каквито и ангажименти да имате през деня, 10 минути са ви напълно достатъчни, за да намалите обиколката на талията си и я доближите до тази на топмоделите. Как? Като стегнете поотпуснатата си коремна мускулатура с помощта на пет упражнения, изпълнявани упорито от почти всички холивудски звезди. Най-подходящият момент да ги правите е сутрин, но ако точно тогава времето ви притиска, отложете гимнастиката за вечерта (не по-късно от 2 часа преди лягане).

За укрепване на мускулите

Легнете по гръб със сгънати крака - глезенът на единия е поставен върху коляното на другия. Сложете ръката си на слепоочието, повдигнете бюста и докоснете с лакът противоположното коляно. В същото време другата ръка остава прилепнала към пода и служи за опора. Упражнението се изпълнява по 15 пъти от всяка страна.

За стопяване на заобленостите

Седнете на пода и се подпрете на лакти, после съберете краката и ги подпрете под прав ъгъл. Започнете да ги движите напред и назад с много малка амплитуда. 30 пъти.

За тонус

Седнете, пазейки равновесие върху дупето си. Дланите ви опират на пода, като ръцете са леко свити в лактите. Повдигнете свитите в коленете крака – ходилата са допрени и в шпиц. След това доближете краката и бюста си, но без да се изгърбвате. 30 пъти.

Срещу подуване на корема

Легнете по гръб,поставете ръце над ушите си, съберете свитите си в коленете крака. След това отлепете рамене от пода и повдигнете горната част на торса, стягайки корема. После бавно се отпуснете. 50 пъти.

За талия на оса

Легнете със свити и раздалечени крака. Повдигнете рамене от пода, извийте се малко настрани и докоснете дясното си ходило с дясната ръка. Върнете се в изходна позиция и повторете от другата страна. 30 пъти отляво и 30 пъти отдясно.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Вана за добро настроение

През този месец, изпълнен с празници, имаме желание да се грижим повече за себе си, за да повдигнем градуса на настроението. Ваната е един от приятните начини да се поглезим. Релаксираща или тонизиращ...

Липсата на енергия – как да я преодолеем?

Пак е пролет и пак сме... уморени. Защо ли точно сега, когато настъпват хубавите дни, ни обхващат безнадеждност и апатия, работоспособността ни се понижава, ставаме необяснимо раздразнителни, не усп...

Косата и слънцето

Допреди десетина години нежната половинка на човечеството се радваше на косата си, красиво изсветляла под лъчите на слънцето. Днес обаче всички знаем колко вредно е то за красотата ни, особено в комби...

Изпишете вежди

Изскубете излишните косъмчета Професионалстите използват следния трик: поставете вертикално два молива - в основата на ноздрите и във външния ъгъл на окото. Така ще определите къде да започват и къ...

Начало