Продукти: (за 4-5 порции)
• 20-25 съвсем млади лозови листа
• перата на 3 стръка пресен лук
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. препечено брашно
• 50 г фиде
• 2 жълтъка
• 3-4 с.л. сметана /или кисело мляко/
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно перата на лука и ги задушаваме в маслото и 2 с.л. вода.
Щом се позадушат прибавяме препеченото брашно, разбъркваме и заливаме с 6 ч.ч. топла вода. Кипваме супата, слагаме нарязаните на ивички лозови листа и посоляваме.
След 10-15 мин прибавяме натрошеното фиде. Варим още 10 мин, след което застройваме супата с жълтъците, разбити със сметаната. Накрая поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...