Продукти:
• 500 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. олио
• 250 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 1 щипка
За пълнежа:
• 150 г сирене или кашкавал
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко затоплено мляко и я оставяме да втаса. Смесваме разбитото яйце с останалото мляко. Прибавяме олиото и втасалата мая. Сипваме брашното и замесваме меко тесто. Разделяме тестото на 4 топчета и разточваме 4 кори с диаметър 20 см.
Разрязваме всяка кора диагонално на 4 части. Слагаме върху всяка част по малко натрошено сирене или настърган кашкавал и завиваме кифлички.
Нареждаме кифличките в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. Намазваме ги с жълтъка, който сме разбили с малко вода. Слагаме между кифлите парченца от маслото и печем при температура 150°С.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...