Продукти:
• 1,2 кг малини
• 800 г захар
• 3-4 г пектин
• 1/2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Намачкваме добре узрелите малини и ги варим 2-3 минути в емайлиран съд.
Отцеждаме сока и на 1 л сок прибавяме 800 г захар. Варим 10 мин и добавяме пектина, разтворен в малко вода. Продължаваме да варим до получаване на нужната гъстота на желето. Малко преди края добавяме лимонената киселина.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...