Кулинарни рецепти » Желе от кайсии

 Желе от кайсии

Продукти:

• 2 кг кайсии
• 1 кг ябълки
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу

Начин на приготвяне:

Нарязваме плодовете на парченца, заливаме ги с вода и ги варим до омекване. Прецеждаме сока през тензух, докато е топъл. Сипваме захарта и варим до сгъстяване. Прибавяме лимотозу и варим още 5 мин.

Насипваме горещото желе в топли буркани и затваряме. Обръщаме бурканите да се вакуумират. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало