Продукти: (за 500 г динени кори)
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 2-3 листенца индрише
Начин на приготвяне:
Обелваме тънко корите от външната зелена част. Нарязваме ги на парченца и ги варим последователно в 3 води за по 5 мин, като след всяко варене отцеждаме и веднага ги обливаме обилно със студена вода.
Възвираме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Щом кипне, пускаме внимателно динените парченца в него. Варим сладкото на умерен котлон. Щом се сгъсти достатъчно, прибавяме разтвореното в малко вода лимонтузу и индришето. Варим още 5 минути, сваляме сладкото от котлона, оставяме да изстине и сипваме в сухи и топли буркани.
Завързваме гърлата с целофан или пергамент, покриваме с капачки и съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...