Кулинарни рецепти » Джем от ягоди

 Джем от ягоди

Продукти:

• 1 кг полуузрели ягоди
• 500 г добре узрели ягоди
• 1,2 кг захар

Начин на приготвяне:

Узрелите ягоди посипваме с 400 г захар и ги оставяме да престоят, след което ги изцеждаме. Получения сок варим с останалата захар.

Добавяме измитите и нарязани неузрели ягоди. Варим около 10 мин, след което изваждаме с решетеста лъжица плодовете. Разпределяме ги в буркани.

Доваряваме сиропа до нужната гъстота и след като изстине, го изливаме върху ягодите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало