Продукти:
• 1кг чери домати
• 660 г захар
• 60 мл вода
• 1 лимон
• 1 портокал
Начин на приготвяне:
Избираме зрели, но твърди домати и ги разрязваме на половинки.Слагаме ги в съд с по-дебело дъно. Обелваме лимона и го нарязваме на парченца. Нарязваме и портокала, но без да го белим.
Поръсваме доматите със захарта и добавяме нарязаните на парченца цитрусови плодове и водата. Разбъркваме и оставяме сместа да заври. Варим около 35-40 минути или до готовност.
Сладкото е готово, когато капка капната в чиния не се разлива. Сипваме горещото сладко в подходящи буркани, затваряме и ги обръщаме с капачките надолу.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...