Кулинарни рецепти » Пъстра пролетна салата

 Пъстра пролетна салата

Продукти:

· 2 шепи спанак
· 1 връзка пресен лук
· 1 връзка репички
· 5-6 мариновани печурки
· 100 г бекон
· 1 с.л. кетчуп
· 3 с.л. лимонов сок
· 4 с.л. олио
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 кофичка сметана
· магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и спанака. Нарязваме репичките на кръгчета, гъбите - на тънки листчета, а шунката - на кубчета. Разбъркваме всичко добре. Прибавяме 2 яйца, нарязани на кубчета.

Размиваме кетчупа с лимоновия сок и олиото и заливаме салатата, която сме посолили на вкус. Разбъркваме леко и я слагаме в подходяща чиния.

Разбиваме сметаната и я изсипваме върху салатата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз. Украсяваме с кръгчета яйца и репички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало