Продукти: (за 4 порции)
• 200 г ориз
• 150 г тънък млад зелен фасул
• 2 стръка пресен лук
• 60 г соеви кълнове
За заливката:
• 2 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. соево олио
• 2 с.л. сусамово масло
• 4 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
Почистваме фасула, нарязваме го на парченца и попарваме във вряща вода, докато поомекне. Отцеждаме, изплакваме със студена вода и го разпределяме в чиниите за сервиране.
Бланшираме соевите кълнове във вряща вода, отцеждаме и ги нарязваме на ситно. Сваряваме ориза в подсолена вода, отцеждаме и го разпределяме върху фасула.
Заливаме със сос, приготвен от оцета, соевия сос, соевото и сусамовото олио. Поръсваме с нарязаните соеви кълнове и ситно нарязания лук и поднасяме.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...