Кулинарни рецепти » Вегeтарианска попска яхния

 Вегeтарианска попска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 1-2 моркова
• половин главичка целина
• 1 глава лук
• 2 стръка праз
• 1 ч.ч. олио
• 1 кг арпаджик
• 2 глави чесън на скилидки
• 1-2 дафинови листа
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме морковите и целината и на едро ренде. Изсипваме ги в глинен съд, в който сме налели олиото. Задушаваме ги заедно с лука и праза.

Когато зеленчукът омекне, прибавяме червения пипер, обеления арпаджик, обеления чесън и дафиновите листа. Наливаме толкова вода, колкото да покрие зеленчуците. Задушаваме, докато лука поомекне, прибавяме размитите във вода брашно и доматено пюре и поръсваме с оцет.

Захлупваме плътно с капака и го замазваме с тесто. Варим 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало