Продукти:
• 1 кг царевично брашно
• 3 л вода
• 3 ч.ч. сирене
• 200 г краве масло
• 100 г сланина
• сол
Начин на приготвяне:
Във вряща вода слагаме солта и изсипваме наведнъж брашното, като в средата с помощта на точилка правим дупка, през която излиза парата. Бъркаме интензивно.
След като ври 1 час, сваляме от огъня. Сместа трябва да се отлепва от съда.
Изсипваме в широк съд, разстиламе на равномерен пласт и поръсваме с натрошеното сирене и разтопеното масло. Отгоре прибавяме запържените до златисто пръжки на сланината.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...