Кулинарни рецепти » Пиян крем

 Пиян крем

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. захар за млякото
• 4 жълтъка
• 2 с.л. захар за жълтъците
• 1 с.л. желатин
• 2 ванилии
• 3 с.л. ром
• 4 белтъка
• 1 к.ч. захар за белтъците
• 100 г бишкоти
• 1 ч.ч. плодове от конфитюр
• сладко или компот
• 1 к.ч. плодов сироп

Начин на приготвяне:

Загряваме прясното мляко до завиране заедно с 1 к.ч. захар и го отстраняваме от огъня. Разбиваме жълтъците с 2 с.л. захар и при непрекъснато бъркане наливаме към тях горещото мляко. Връщаме съда на огъня и бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се сгъстява. Преди да заври отстраняваме от огъня.

Предварително накисваме желатина в 1 ч.ч. студена вода, а след това го разтопяваме на водна баня. Прибавяме го към крема заедно с ванилията и рома. Охлаждаме сместа, колкото да се полужелира, и добавяме белтъците, които сме разбили на сняг с 1 к.ч. захар.

Накрая слагаме натрошените бишкоти и веднага разсипваме крема във формички. Нареждаме отгоре плодовете от сладкото и охлаждаме до температура 4-8°С.

Потапяме формичките за няколко секунди в гореща вода и ги обръщаме върху намокрени със студена вода чинийки. Поднасяме крема, полят с плодовия сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало