Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 1 връзка зелен лук
• 4 пиперки
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме месо от гърдите и го нарязваме на хапки. Пържим го в сгорещена мазнина, докато се изпари собствената му вода.
Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на ивички чушки. Пържим още 10 мин. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и поръсваме с черен пипер. Задушаваме, докато сместа остане на мазнина.
Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме, добавяме ситно нарязаните чесън, джоджен и магданоз, захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Десетина минути преди да извадим от фурната сгъстяваме с препеченото брашно, размито в малко вода.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...