Кулинарни рецепти » Овнешки кюфтета

 Овнешки кюфтета

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г овнешко месо
• 2 филии сух бял хляб без кората
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 по-голяма глава лук
• 5 яйца
• 1-2 люти чушки
• 100 г краве масло
• 3-4 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, риган, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, посоляваме го и го прекарваме два пъти през месомелачка. Прибавяме към него накиснатия в прясното мляко сух бял хляб, 2 яйца, дребно нарязаните лук, магданоз и риган. Омесваме сместа добре, оформяме малки кюфтенца, овалваме ги в брашното и ги нареждаме в тавичка със сгорещена мазнина.

Слагаме тавичката в предварително загрята умерена фурна. Когато кюфтетата се позапържат, поръсваме с червения пипер, прибавяме нарязаните на ивички люти чушки, сипваме малко топла вода и леко посоляваме. Продължаваме да печем.

Към края на печенето заливаме кюфтенцата с останалите разбити яйца, поръсваме със ситно нарязан магданоз. Изчакваме няколко минути да се запече заливката и изваждаме от фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало