Кулинарни рецепти » Печено агнешко

 Печено агнешко
/Уелс/

Продукти: (за 10-12 порции)

• 5-6 кг агнешко месо от задната част заедно с бъбреците
• 1 пакетче краве масло
• 1 препълнена с.л. брашно
• 150 мл бяло или червено вино
• 450 мл агнешки бульон
• сол, черен пипер, мащерка

Начин на приготвяне:

Отделяме бъбреците и натриваме месото със сол, пипер и мащерка (по желание може да шпиковаме месото със скилидки чесън). Заливаме агнето с малко разтопено масло и го слагаме да се пече за 2 1/2 часа на 190С. От време на време го поливаме с виното.

След 1 3/4 часа прибавяме бъбреците (не трябва да се пресушат много). През това време приготвяме соса: разтопяваме 30 г масло в тиган и го нагряваме до златисто. Разбъркваме с брашното и прибавяме бульона, за да се получи гъст сос. Подправяме и оставяме да покъкри, докато се сготви агнето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало