Продукти: (за 10-12 порции)
• 5-6 кг агнешко месо от задната част заедно с бъбреците
• 1 пакетче краве масло
• 1 препълнена с.л. брашно
• 150 мл бяло или червено вино
• 450 мл агнешки бульон
• сол, черен пипер, мащерка
Начин на приготвяне:
Отделяме бъбреците и натриваме месото със сол, пипер и мащерка (по желание може да шпиковаме месото със скилидки чесън). Заливаме агнето с малко разтопено масло и го слагаме да се пече за 2 1/2 часа на 190С. От време на време го поливаме с виното.
След 1 3/4 часа прибавяме бъбреците (не трябва да се пресушат много). През това време приготвяме соса: разтопяваме 30 г масло в тиган и го нагряваме до златисто. Разбъркваме с брашното и прибавяме бульона, за да се получи гъст сос. Подправяме и оставяме да покъкри, докато се сготви агнето.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...