Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешка кайма
• 50 г кашкавал
• 100 г брашно
• 150 г гъби
• 1 яйце
• 50 г краве масло
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме пънчетата на гъбите и ги задушаваме в половината масло.
Измесваме месото с подправките и малко топла вода и оформяме 4 шницела. Овалваме ги в брашно и ги подреждаме в обилно намазнена тавичка. Печем ги малко в умерена фурна като ги обръщаме.
Разбиваме яйцето. Прибавяме задушените пънчета и ситно настъргания кашкавал. Намазваме горната част на шницелите с тази смес и нареждаме върху тях гъбените шапчици с отворите нагоре.
Разпределяме в тях останалото масло, посоляваме, наръсваме с малко черен пипер и запичаме повторно само на горен по-силен реотан.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...