Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешка кайма
• 50 г кашкавал
• 100 г брашно
• 150 г гъби
• 1 яйце
• 50 г краве масло
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме пънчетата на гъбите и ги задушаваме в половината масло.
Измесваме месото с подправките и малко топла вода и оформяме 4 шницела. Овалваме ги в брашно и ги подреждаме в обилно намазнена тавичка. Печем ги малко в умерена фурна като ги обръщаме.
Разбиваме яйцето. Прибавяме задушените пънчета и ситно настъргания кашкавал. Намазваме горната част на шницелите с тази смес и нареждаме върху тях гъбените шапчици с отворите нагоре.
Разпределяме в тях останалото масло, посоляваме, наръсваме с малко черен пипер и запичаме повторно само на горен по-силен реотан.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...