Кулинарни рецепти » Агнешка плешка със спанак

 Агнешка плешка със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешка плешка
• 60 г олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 500 г спанак
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме измитото месо в малко подсолена вода до полуомекване. Изваждаме и нарязваме на парченца.

Нарязваме почистения спанак на едро. Прибавяме месото и лука, който предварително сме запържили. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус.

Наливаме малко от бульона, в който сме варили месото и печем под похлупак в гореща фурна до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало