Кулинарни рецепти » Агнешка плешка със спанак

 Агнешка плешка със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешка плешка
• 60 г олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 500 г спанак
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме измитото месо в малко подсолена вода до полуомекване. Изваждаме и нарязваме на парченца.

Нарязваме почистения спанак на едро. Прибавяме месото и лука, който предварително сме запържили. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус.

Наливаме малко от бульона, в който сме варили месото и печем под похлупак в гореща фурна до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало