Продукти:
• 400 г дребни макарони (мидички)
• 350 г пресен или замразен млад грах
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. майонеза
• 1 ч.ч. наситнен пресен босилек
• 3-4 стръка пресен лук
• едро смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, като към края на варенето прибавяме и граха. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.
Разбиваме майонезата заедно с млякото. Прибавяме лимоновия сок, настърганата кора, наситнените зелен лук и босилек, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме много добре и заливаме макароните с така приготвения сос.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...