Продукти:
• 3 марули
• 4-5 стръка пресен чесън (или 5-6 скилидки стар)
• 1 к. ч. зехтин (олио)
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 връзка репички
• сол
Начин на приготвяне:
Марулите измиваме и нарязваме на тънки ивички. Прибавяме нарязания на ситно чесън и зехтина и посоляваме.
Разбъркваме добре, заливаме с разбитото кисело мляко и украсяваме с нарязаните на кръгчета или оформени като розички репички.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...