Кулинарни рецепти » Салата с шунка и кашкавал

 Салата с шунка и кашкавал

Продукти:

• 4 картофа
• 1 глава червен лук
• 200 г шунка
• 200 г кашкавал
• 1 резен ананас от компот
• 1 малка маруля
• 1 яйце
• 4 с.л. зехтин
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. фина горчица
• 1 ч.л. сол
• 5 стръка зелен лук
• 3 стръка магданоз
• 3 листа пресен джоджен
• 2 листа мента
• 1 щипка семена от анасон
• сол и червен пипер

Начин на приготвяне:

Варим картофите с джоджена, анасона и щипка сол в малко вода 10-15 мин. Изваждаме от водата и оставяме да се охладят.

Смесваме виното, оцета, горчицата, зехтина, лимоновия сок, наситнения лук и подправки на вкус. Заливаме картофите и нарязания ананас с получената смес, като отделяме 1-2 с.л. от нея. Прибавяме кашкавала и шунката, нарязани на ситни кубченца.

Наситняваме зелените стръкове и марулята, напръскваме с отделената марината и объркваме всичко много добре.

Разпределяме в плато, а отстрани редим нарязаните филийки от яйцето, които поръсваме с червен пипер. Отгоре редим листата от магданоз и мента.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало