Продукти:
• 4 картофа
• 1 глава червен лук
• 200 г шунка
• 200 г кашкавал
• 1 резен ананас от компот
• 1 малка маруля
• 1 яйце
• 4 с.л. зехтин
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. фина горчица
• 1 ч.л. сол
• 5 стръка зелен лук
• 3 стръка магданоз
• 3 листа пресен джоджен
• 2 листа мента
• 1 щипка семена от анасон
• сол и червен пипер
Начин на приготвяне:
Варим картофите с джоджена, анасона и щипка сол в малко вода 10-15 мин. Изваждаме от водата и оставяме да се охладят.
Смесваме виното, оцета, горчицата, зехтина, лимоновия сок, наситнения лук и подправки на вкус. Заливаме картофите и нарязания ананас с получената смес, като отделяме 1-2 с.л. от нея. Прибавяме кашкавала и шунката, нарязани на ситни кубченца.
Наситняваме зелените стръкове и марулята, напръскваме с отделената марината и объркваме всичко много добре.
Разпределяме в плато, а отстрани редим нарязаните филийки от яйцето, които поръсваме с червен пипер. Отгоре редим листата от магданоз и мента.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...