Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 2 твърдо сварени яйца
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.л. ситно настърган хрян
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода и след това го сваряваме в нова подсолена вода.
Отцеждаме и прибавяме към него нарязания на ивички лук, нарязаните на кубчета яйца и ситно нарязаната шунка. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме със смес от оцета и олиото.
Разбъркваме леко, подреждаме салатата в чиния за сервиране и поръсваме със ситно настърган хрян.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...