Кулинарни рецепти » Панирани пилешки котлети

 Панирани пилешки котлети
/Германия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка корени за супа
• 250 г брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. бира
• 1-2 с.л. олио
• лимонов сок
• индийско орехче
• сол, черен пипер, магданоз
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с корените за супа. Изваждаме, нарязваме го на 5-6 котлета и внимателно отделяме кожата и костите. Поръсваме котлетите със сол, черен пипер и лимонов сок и ги оставяме да престоят 20 мин.

От отделените и разбити жълтъци, олиото, бирата, брашното, 1 щипка сол и 1 щипка индийско орехче омесваме гъсто тесто и го оставяме да отлежи 30 мин. След това внимателно го смесваме с белтъците, които сме разбили на сняг с 1-2 капки оцет.

Панираме котлетите в тестото и ги пържим от двете страни до златисто оцветяване в сгорещената мазнина /най-добре смес от олио и краве масло/.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало